OSTEOPATIA PEDIATRICA

Quan el nen comença a créixer és quan s’ha de “vigilar” les possibles descompensacions que el seu cos pugui arribar a sofrir entre la maduració del sistema Nerviós i la maduració del sistema Muscoesquelètic. El treball del osteopata consisteix a vigilar, cuidar i equilibrar el bon desenvolupament d’aquest creixement fins a arribar a l’edat adulta.

El primer que cal saber és com es va desenvolupar el part. 1. El part va ser per cesària o amb l’ajuda de fòrceps, ventosa o espàtula. 2. El seu nadó ha caigut del cannviador o ha rebut un cop al cap. 3. Arrepenja el seu cap a la capçalera del seu llit mentres dorm. 4. Dorm sempre del mateix costat. 5. Quan està al llit, té una postura en forma de coma. 6. Té dificultats al respirar. 7. Troba que està massa excitat o inquiet. 8. Plora molt i es desperta freqüentment a la nit sense causa mèdica      diagnosticada.                    9. Té un ull més obert que l’altre.

Si respon afirmativament a alguna d’aquestes afirmacions, l’ideal es acudir a nosaltres. L’osteopatía pot ajudar al nadó a restablir qualsevol d’aquestes descompensacions.