SOBRE L'OSTEOPATIA

A quí va dirigit?

A totes aquelles persones, de totes les edats, que busquin tractar un problema de salut o que vulguin millorar la seva qualitat de vida, mitjançant medis diferents a la Medicina tradicional.

Com es una  Sessió?

A la primera Sessió, es fa una entrevista en profunditat, a on necessitem saber el motiu de la Consulta, què es el que va produir el problema, i revisem tota aquella documentació i proves mèdiques ( radiografies, analítiques, etc), que ens ajudarà a diagnosticar el problema de salut o la lesió. També preguntarem sobre els aparells locomotor, digestiu, circulatori, així com els hàbits tan posturers com alimentaris, conformant així la nostra fitxa de client, i el seu historial dins el nostre Centre.

Un cop fet aquesta entrevista, començarem amb l’exploració-manipulació i tractament. No existeix una pauta generalitzada de actuació, ja que aquesta depèn de cada terapeuta i de cada pacient, però aquesta sempre anirà orientada al problema que ens fa saber el pacient, i a aquells problemes que pot ser el client no percep, però que mitjançant l’observació i manipulació del terapeuta poden sorgir, i ser causa, a vegades principal, del problema.

El més important d’aquesta sessió es distingir el que el pacient no té, es a dir descartar qualsevol alteració que pugui posar en risc la salut de la persona, i si és així, derivar a les figures mèdiques pertinents ( Metge de medicina general, traumatòleg, etc…

La resta de sessions ( el número dependrà de cada pacient), seran diferents en manipulacions, ja que el que es busca es una auto regulació corporal que porta a una millora sistemàtica del pacient.

Per qué es recomana la Osteopatia?

Es podria dir que la principal causa de que els nostres pacients vinguin a la nostra consulta es principalment la dolor, però existeix una gran part de prevenció.

L’osteòpata aplica varies tècniques dissenyades per augmentar l’amplitud del moviment, reduir la dolor i restaurar el cos al seu nivell òptim de funcionament.

Quins efectes secundaris te?

La normalització de les tensions de les parts que es tracten a una sessió d’osteopatia, implica una serie de canvis a nivell físic-intern. L’osteòpata realitza petits reajustaments durant la sessió per tal que , des de llavors, i en dies posteriors el cos s’adapti a la seva condició poc a poc.

Aquestes variacions es poden sentir en forma d’alleujament, i en algunes ocasions com a molèsties. Es quelcom que entra dins la normalitat, i  dins del procés de correcció estructural.

Tinc que renunciar a d’altres tractaments?

Nosaltres som partidaris de incloure o seguir amb qualsevol tractament que sigui positiu, i ajudi a la restauració de la salut, ja sigui amb d’altres teràpies alternatives ( acupuntura, medicina xinesa…), com qualsevol tractament prescrit per un metge de medicina tradicional. Som partidaris de complementar, no d’excloure. Son molts els metges que prescriuen una sessió d’osteopatia com a prevenció o curació de certes dolen-cies.

Quantes sessions es necessiten?

Tot dependrà del motiu de consulta del pacient, i com respongui aquest al tractament. L’osteopatia es un art, i tracta a la persona individualment, acceptant qualsevol resposta d’aquest, per tant no tenim un número determinat de sessions.

Milloraré?

Es el nostre objectiu, i ho aconseguim en la majoria dels casos, però no hem d’oblidar, que la salut no es únicament l’absencia de dolor o de malaltia, si no la sensació positiva de benestar físic i mental. Quan més equilibrat estigui el cos, més preparat estarà per afrontar situacions d’estres i traumes inesperats. Si cuides el teu cos, ell ho agrairà.